Bandenwissel

Het is weer tijd voor zomerbanden! Als de gemiddelde temperatuur weer boven de 7 ºC komt, meestal rond de zomertijd, is het tijd om je winterbanden weer om te wisselen voor zomerbanden. Dit is beter voor de veiligheid, de kosten en het milieu. Met zomerbanden rijdt u zuiniger, heeft u minder slijtage aan uw banden een kortere remweg en meer grip op de weg. Genoeg redenen om uw winterbanden weer terug te wisselen naar zomerbanden.

 

 

Voordelen

 

1. Meer grip
Zomerbanden hebben door de andere rubbersamenstelling meer grip op de weg waardoor het veiliger is om bij temperaturen boven de 7 graden met zomerbanden te rijden.

 

2. Kortere remweg

Door de andere samenstelling van het rubber van de zomerband heeft deze een veel kortere remweg. Op een zeer warme zomerdag (35 graden) staat u bij een snelheid van 100 km/u 16 meter eerder stil.

 

3. Zuiniger
In de zomer is het brandstofverbruik voor winterbanden hoger dan voor zomerbanden. Op zomerbanden rijdt u dus zuiniger. Een ruwe schatting is €50 per auto. Die 400.000 automobilisten die doorrijden op winterbanden laten samen dus €20 miljoen “in rook opgaan” (CO2, NOx en Fijnstof).

 

4. Minder slijtage
Zomerbanden slijten minder snel dan winterbanden in de zomertijd. Ook dit heeft weer te maken met de samenstelling van het rubber. De samenstelling van het rubber van zomerbanden is anders dan die van winterbanden.